De Babbelbox van Zeist
22 februari 2021

DE BABBBELBOX VAN ZEIST

Stadslab Zeist heeft geëxperimenteerd met een nieuwe tool; de Babbelbox van Zeist! Met de vraag “Wie wil jij een hart onder de riem steken? zijn onze Emma Fijma en haar vriendin Kim Dorresteijn op pad gegaan in Zeist. De reacties laten zien: Zeist leeft met elkaar mee in coronatijd.

Het idee voor de Babbelbox van Zeist is geïnspireerd op het concept uit Man bijt Hond en de All you need is love caravan van Robert ten Brink. In deze programma’s worden mensen uitgenodigd een antwoord te geven op een korte vraag (Man bijt hond) of om een (liefdes)boodschap in te spreken (All you need is love). We dachten, wat als we niet alleen vragen om te nomineren via onze website, maar ook direct aan mensen op straat de vraag stellen: ‘Wie wil jij een hart onder de riem steken?’ en dit filmen. Krijgen we dan eerlijke antwoorden? Durven mensen mee te doen? Wat zijn de reacties? Wat bleek: mensen willen graag iets zeggen voor de camera en de reacties waren hartverwarmend. Als je een vraag stelt vanuit het hart, krijg je ook een antwoord vanuit het hart.

Wij gaan de Babbelbox dan ook vaker inzetten om behoeftes en maatschappelijke kwesties op te halen uit Zeist en deze vervolgens zichtbaar te maken voor iedereen. Hiermee hopen we de dialoog op gang te brengen tussen inwoners, overheid, kennisinstellingen en ondernemers en met elkaar op zoek te gaan naar antwoorden en creatieve oplossingen. Want alleen door gezamenlijk eigenaar te worden van zowel het probleem als de oplossing, bouwen we samen aan onze stad.

0 reacties

NIEUWS

MEEST RECENTE BERICHTEN

Koffie to go Route Zeist

Koffie to-go Route Download Er zijn altijd mogelijkheden en dingen die wèl kunnen. Helemaal nu de zon weer zo vaak schijnt! En dat willen wij als Stadslab graag zichtbaar maken! Om jullie te laten zien hoe leuk Zeist is, ook tijdens de lockdown, hebben we een klein...

Hart voor Zeist

HART VOOR ZEIST Het community art project ‘Hart voor Zeist’ moet Zeistenaren in deze moeilijke tijd een hart onder de riem steken en met elkaar verbinden. Niet alleen is er een metersgroot oplichtend hart gemaakt, ook konden Zeistenaren een persoon of organisatie...