Onze kwartiermakers!
24 november 2020

Emma Fijma – ‘Ik geloof dat we samen aan Zeist kunnen bouwen, om Zeist leuker, stadser en creatiever te maken.’

Waarom bouw je mee aan Stadslab Zeist?

Heel mijn leven woon ik al in Zeist, Zeist is de plek waar ik me thuis voel. Toch valt er nog veel te winnen voor Zeist, zeker voor de doelgroep waar ik zelf in val, jongeren en creatieven. Ik geloof dat we samen aan Zeist kunnen bouwen, om Zeist leuker, stadser en creatiever te maken.

Wanneer is Stadslab Zeist voor jou een succes?

Wanneer het Stadslab Zeist zichtbaar is in Zeist! Dat er een groot netwerk van stadmakers bij elkaar komen met ideeën en initiatieven. We samen leerervaringen kunnen opdoen, samen om Zeist de leukste plek te maken om te wonen.

Vertel eens iets meer over jezelf!

Mijn naam is Emma Fijma (21). Ik ben kwartiermaker bij Stadslab Zeist.

Ik ben freelance grafisch vormgever & illustrator en daarnaast ben ik student op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Binnen Stadslab Zeist is mijn rol kwartiermaker Communicatie & Studio. Ik zorg voor de ontwikkeling van de Stadslab huisstijl, de communicatiekanalen en ik bedenk campagnes en ontwerp communicatie-uitingen. Samen met Merel de Jong start ik de studio op, om hier een fijne plek van te maken om te experimenteren en te zijn. Daarnaast houd ik me bezig met het invullen van het programma van Stadslab Zeist. Hierbij richt ik mij vooral op jongeren.

Merel de Jong – ‘Samen met inwoners, gemeente, kennisinstellingen en ondernemers vanuit ons gemeenschappelijk belang en gedeeld eigenaarschap, van Zeist de állerleukste plek maken om te leven, zijn en ondernemen’

Waarom bouw je mee aan Stadslab Zeist?

Ik mis in Zeist het stadse van bijvoorbeeld Utrecht en Haarlem. De jonge, creatieve en ondernemende energie, soms met een rauw randje, de gezelligheid, het hippe. Het anders durven doen dan hoe het altijd ging. Ik wil met Stadslab die energie naar Zeist brengen en samen met inwoners, gemeente, kennisinstellingen en ondernemers vanuit ons gemeenschappelijk belang en gedeeld eigenaarschap, van Zeist de állerleukste plek maken om te leven, zijn en ondernemen. Een plek waar niet alleen wij willen wonen, maar onze kinderen straks ook.

Wanneer is Stadslab Zeist voor jou een succes?

Als Stadslab Zeist en onze stadmakersfilosofie echt verankerd zijn in Zeist. En als de gemeente en andere organisaties in Zeist het Stadslab weten te vinden om met ons samen creatieve oplossingen te ontwikkelen voor maatschappelijke vraagstukken.

Vertel eens iets meer over jezelf!

Ik ben Merel de Jong (42) en mede-oprichter van Stadslab Zeist. Samen met mijn gezin met drie kinderen woon ik nu 13 jaar in Zeist. Al langere tijd voelde ik de behoefte om van Zeist een nóg leukere plek te maken om te wonen en leven. Met het Stadslab kan ik die wens waarmaken. Als kwartiermaker van Stadslab Zeist ben ik verantwoordelijk voor het opstarten van de organisatie en onze Studio aan het Emmaplein.  Daarnaast houd ik mij bezig met fondsenwerving, het uitbouwen van ons netwerk en ontwikkel ik samen met Casper Broekaart en Emma Fijma programma voor Stadslab Zeist.

Casper Broekaart – ‘Door de verbondenheid van mensen met een plaats te vergroten kun je de identiteit van een plaats vernieuwen en verrijken.’

Waarom bouw je mee aan Stadslab Zeist?

Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je mensen vanuit de juiste energie aan elkaar verbindt en bouwt aan nieuwe ontmoetingen, projecten en evenementen dat je dan de kwaliteit van leven van alle betrokkenen kunt verbeteren. Door de verbondenheid van mensen met een plaats te vergroten kun je de identiteit van een plaats vernieuwen en verrijken.

Er zijn genoeg doemdenkers in de wereld. Ik zie ‘hoopvol zijn’ dan ook als mijn morele verplichting. Ik wil anderen inspireren en leren van andersdenkenden. Het kan echt anders, het kan creatiever, meer verbonden, duurzamer en inclusiever. Dus waarom niet? En waarom niet vandaag?

Wanneer is Stadslab Zeist voor jou een succes?

Ik wil met Stadslab Zeist een blijvende impact op de sociale-culturele en creatief-economische infrastructuur van Zeist hebben. Het is een succes als het netwerk blijft groeien en uiteindelijk op zichzelf staat. Daarbij is iedere individuele leerervaring een succes.

Vertel eens iets meer over jezelf!

Mijn naam is Casper Broekaart (34). Ik ben nu iets meer dan een jaar werkzaam in Zeist als cultuurmakelaar. Hiernaast ben ik zelfstandig producent van community art projecten, maak ik Nederlandstalige maatschappijkritische luisterliedjes onder de naam Feitenfabriek en ben ik docent in de klassieke Hatha en Raja Yoga.

Naast dat ik samen met Emma Fijma en Merel de Jong het kernteam vorm als kwartiermaker, ben ik voor de eerste fase ook de projectleider voor Stadslab Zeist. Hierbij help ik Merel en Emma om de organisatie en de eerste projecten op te starten en waarborg ik de continuïteit.

0 reacties

NIEUWS

MEEST RECENTE BERICHTEN

Koffie to go Route Zeist

Koffie to-go Route Download Er zijn altijd mogelijkheden en dingen die wèl kunnen. Helemaal nu de zon weer zo vaak schijnt! En dat willen wij als Stadslab graag zichtbaar maken! Om jullie te laten zien hoe leuk Zeist is, ook tijdens de lockdown, hebben we een klein...

Hart voor Zeist

HART VOOR ZEIST Het community art project ‘Hart voor Zeist’ moet Zeistenaren in deze moeilijke tijd een hart onder de riem steken en met elkaar verbinden. Niet alleen is er een metersgroot oplichtend hart gemaakt, ook konden Zeistenaren een persoon of organisatie...